Tongeren vandaag

Nieuws

Eerstejaars De Herik bezoeken Ter Heide

Deze namiddag brengen de eerstejaars van GBS De Herik (Henis) een bezoek aan Ter Heide, in het kader van de 'Week van de zorg'. "We hebben rond het thema 'Anders zijn' gewerkt. We willen de gasten van Ter Heide achteraf op school uitnodigen. Dan kunnen we samen met hen een wandeling maken", vertelden juf Marijke en juf Linda. De leerlingen hebben allemaal een tekening meegebracht. 
Rebecca Marx zorgt voor de rondleiding op de campus: "We nodigen hier allerlei groepen uit om kennis te maken met onze instelling en de bewoners. De kinderen kunnen ontdekken het het 'gewone' mensen zijn die ook graag spelen". 
Schepen Jos Schouterden (Onderwijs en Welzijn) is langsgekomen: "De leerlingen kunnen hier meemaken hoe personen met een beperking leven, welke zorg ze ontvangen. Dit initiatief past binnen het concept 'brede school'.Kinderen ervaren de leefwereld van personen met een beperking. Wat is 'anders zijn' en hoe gaan we hiermee om".

Nu zondag is iedereen welkom bij Nederheem en Ter Heide. Beide instellingen zetten de deuren open vanaf 13u t.g.v. 'De dag van de Zorg'  

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame