Tongeren vandaag

Nieuws

Ekiden '24

Op 11 november vindt de 3e editie van de SKF-Ekiden plaats vanuit atletiekstadion De Motten. 

Deze middag was  er de voorstelling van het dagprogramma. 

* Tom Schiepers
(Keep on running gaf de uitleg: "Tijdens de 1e editie hadden we 51 deelnemende teams; vorig jaar waren het er 75 en ditmaal rekenen we op minstens 100! Het Europees Record dat hier twee jaar geleden verbroken werd staat nog altijd op 2u02'37''. Het is ook de bedoeling van dit scherper te stellen en liefst onder de 2u! Daarom zal het parcours van toen ongewijzigd blijven, want dat was het snelst mogelijke. SKF is ook nu weer hoofdsponsor en het goede doel is dit jaar het BCG dat zelfs op het parcours gelegen is.".
* Sportschepen Patrick Jans
was blij met de hoge ambities van de organisatie: "Dieter Kersten zet er ook nu weer zijn schouders onder. We hebben hem niet voor niets uitgeroepen tot 'Sportfiguur van de stad'. Drie jaar geleden wist ik niet wat Ekiden was. Ondertussen heeft dit evenement ver buiten de stad een draagvlak. Het record meteen verbeteren tot onder de 2u vind ik niet verstandig. Dat kan beter in stappen per seconde, zoals de polsstokspringer dat doet per centimeter. . Als stad zijn we enorm blij met deze manifestatie die topsport lokt en ook de grote massa. We rekenen alvast op een prachtige dag op 11/11. Zodat iedereen, op welk niveau ook, kan genieten van de sfeer. Tongeren is vandaag de enige stad in België met een Europees Record". 
* Thuisloper Dieter Kersten zal ook nu weer deel uitmaken van het recordteam: "We gaan ons uiterste best doen. We We komen met de beste ploeg aan de start. Onder de 2u blijven is ons tweede doel. De meeste tijd valt er te winnen op de 10 km. Ik zal weer de laatste 7 km voor mijn rekening nemen. Het volk zal ons weer vooruit schreeuwen". 
* Lions Tongeren zal opnieuw partner zijn bij de organisatie. Zij nemen ieder jaar het ganse “horeca-gebeuren” voor hun rekening.

Elk team bestaat uit maximum 6 lopers. Gemengde teams zijn ook welkom. Voor elk team wacht er een medaille, de 6 medailles vormen samen een cirkel. Vorig jaar stond SKF met 8 teams aan de start. Ditmaal valt 11/11 op een maandag en dan wordt er gewerkt in het bedrijf. 
De organisatoren hopen ook op teams met andersvaliden of blinden. 

Het recordteam, 'Runners' lab Athletics team' zal bestaan uit:
- Isaac Kimeli,
- Simon Debognies
- Thomas De Bock,
- Dorian Boulvin
- Dieter Kersten
- Hugo Hay (Fransman)
- Robin Hendrix 

De 6 atleten die op dat moment de beste vorm hebben, zullen deelnemen

Inschrijven kan t.e.m. 3/11
Teams die inschrijven vóór 16/06 genieten van 15 euro korting en betalen 90 i.p.v. 105 euro

De start bevindt zich op de atletiekpiste ‘De Motten’. Ook de wisselzone zal hier plaatsvinden en zal duidelijk aangegeven worden. 
De eerste, derde en vijfde lopers leggen elk 5 km af, lopers twee en vier nemen 10 km voor hun rekening. De zesde en laatste loper brengt de Tasuki, het lint dat telkens wordt doorgegeven, na 7,195 km over de finish.

Het parcours is in totaal 5 km lang:
-. de lopers van 5 km lopen dus 1 ronde
- de lopers van 10 km lopen twee keer dezelfde ronde van 5 km
- de laatste loper loopt na een ronde van 5 km nog een extra lus van 2,195km.

Op kilometerpunt 3 van het parcours is er bevoorrading voorzien.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame