Tongeren vandaag

Nieuws

Elektrische fietsen voor stadsmedewerkers

De stad heeft twee witte elektrische dienstfietsen aangeschaft voor het stadspersoneel. Deze fietsen zijn uitgerust met een dubbele draagtas en dragen het logo van de stad Tongeren.

Patrick Dewael, de burgemeester, zegt: "Het milieu staat hoog op de agenda van de stad Tongeren. Daarom doen we er alles aan om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Door voor korte dienstverplaatsingen de fiets te gebruiken in plaats van een voertuig, zetten we opnieuw een belangrijke stap in die richting. De aankoop van de elektrische dienstfietsen is onderdeel van het klimaatplan 2020-2030, waarbij veel aandacht wordt besteed aan duurzame mobiliteit."

In 2014 werden er 4 witte dienstfietsen aangeschaft. Dit was al een milieuvriendelijke en praktische oplossing voor de korte dienstverplaatsingen. In 2015 kocht de stad Tongeren de eerste twee elektrische dienstfietsen aan. In 2020 kwamen er nog twee nieuwe elektrische fietsen bij.

"Deze elektrische fietsen bieden een oplossing om ook de iets langere dienstverplaatsingen op een milieuvriendelijke manier te kunnen doen. Een werknemer die fietst, is fitter en gezonder. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu, het oplossen van parkeerproblemen en voor de portemonnee. Kortom, gezonde werknemers in een gezonde stad," besluit schepen van milieu, Patrick Jans.

De elektrische fietsen zijn aangeschaft bij Le Gidon (Kruissteenweg) voor een totaalprijs van circa € 5.000 incl. BTW. De fietsen hebben een actieradius tot 100 km en zijn voorzien van schijfremmen en 8 versnellingen. Dankzij het comfortabel frame met lage en brede instap is de fiets ideaal voor verplaatsingen door al het stadspersoneel.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame