Tongeren vandaag

Nieuws

Er beweegt iets in Piringen

Bij GBS De Zevensprong in Piringen wil men iets doen aan de conditie van de kinderen. De school neemt hiervoor een opmerkelijk initiatief: i.s.m. het oudercomité en de stad Tongeren krijgen de leerlingen voortaan de kans om 2x per week onder begeleiding een actief half uurtje te bewegen tijdens de middagpauze. Er werd een parcours van 1 mijl uitgestippeld.
De Piringense schooljeugd trekt de sportschoenen aan en loopt de schoolpoort uit… Vandaag kwam onderwijsschepen Jos Schouterden het parcours inlopen: "Kinderen bewegen te weinig en jonge mensen zijn te passief. De P.C.-en internetgeneratie zit uren voor het scherm. Ravotten, buiten spelen, bewegen het lijkt wel niet meer van deze tijd. We weten het nochtans dat bewegen goed is voor hoofd en benen. Actief bezig zijn geeft gezondheidswinst. Je kan je beter concentreren, je wordt er sterker en leniger door. Het bevordert de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van jonge mensen", weet de schepen dei hoopt dat andere basisscholen dit voorbeeld zullen volgen.
Als gezonde gemeente onderschreef Stad Tongeren het gezondheidscharter van de Vl. Gemeenschap. Eén van de doelstellingen is het bevorderen van  een actievere levensstijl voor jong en oud.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame