Tongeren vandaag

Nieuws

Erfgoeddag in AC

Morgen staat de Erfgoeddag 2018  in het teken van het thema ‘Kiezen’.
In het Gallo-Romeins museum kiest u zelf de gids voor een ‘à la carte’ bezoek. De diensten Erfgoed en Archief stellen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen het Praetorium open voor publiek. 

In de foyer van het Praetorium kan je terecht voor de expo met de tijdlijn van de verkiezingen in Tongeren. Vanaf 1830 tot nu.
Aan de hand van deze tijdlijn ontdekt u de bestuursperiodes van de diverse burgemeesters en de belangrijke momenten in de kieswetgeving. Een gids vertelt u graag meer over het kieslandschap van onze stad aan de hand van pamfletten, affiches en spotprenten.
De vloer is bedekt met 2 tijdlijnen (in totaal 84 m). Je vind er foto's, affiches, spotprenten, kieslijsten en verkiezingsuitslagen. Tussenin staat er algemene info over de verkiezingen. 
Deze tijdlijnen blijven nog beschikbaar tot 31 augustus. 

Er zijn morgen rondleidingen om 14, 15 en 16 uur. Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats van 14 - 18 uur.

Patrick Dewael, burgemeester: ‘Een à la carte-bezoek voor groot en klein in het Gallo-Romeins museum. Kies de gids die bij u past: jong en wild of grijs en wijs? Interactief, kindvriendelijk, met een kwinkslag of juist een expert? De bezoeker beslist! Vervolgens kan u het menu van de (mini-)rondleiding samenstellen met objecten naar keuze: thematisch of divers, binnen één periode of als een reis door de tijd. Als u daarna nóg meer wilt weten, begin dan gewoon van voor af aan.’

Gerard Stassen, schepen van Erfgoed: ‘2018 is het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wat gebeurt er na de verkiezingen? Hoe functioneert nu eigenlijk een stad? Op 22 april zetten we de deuren van het Praetorium open en kan u uitzonderlijk de schepenzaal, het bureau van een schepen en het kantoor van de burgemeester bezoeken. De leden van het college van burgemeester en schepenen leiden u zelf rond.’

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame