Tongeren vandaag

Nieuws

Expo Bert Daenen in Ursulakapel

Vanavond is in de Ursulakapel de foto-expo 'A Moment' geopend, o.l.v. curator Bert Daenen. De Tongerse fotograaf is één van de 14 MoMeNTmakers. TIJDens de TIJDreizen in augustus hield hij een fototentoonstelling op het dak van de Moerenpoort. 
Bert heeft een oproep gelanceerd tot 15 collega-fotografen om een moment te analyseren en twee à drie beelden vast te leggen binnen enkele seconden. Op die manier ontstaan er mini-verhalen, getuigenissen en anders onopgemerkte situaties van een tiental gebeurtenissen. Als fotograaf is hij gefascineerd door de mogelijkheid om de essentie van een moment vast te leggen waardoor dat moment juist uniek wordt; de banaliteit staat centraal.

Foto-expo ‘A Moment’ exposeert beelden van onder andere Lieve Blancquaert, Murielle Scherre, Walter van der Perren, Nele van Canneyt, Anna Meiners, Dominique Genin, Hilde Ghesquiere, Ruth De Munnynck, Eddy Verloes, Michiel Hendryckx, e.a.
Barbara Wyckmans (Intendant MoMeNT) zorgde voor de verwelkoming. De gelegenheidstoespraak werd gehouden door Rudi Smeets (journalist bij Mediahuis)

De tentoonstelling loopt van donderdag 6 tot en met zondag 30 september Toegankelijk: donderdag en vrijdag tussen 14.00u en 18.00u zaterdag en zondag tussen 10.00u en 18.00u

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame