Tongeren vandaag

Nieuws

Expo 'Hoekstenen'

In cc de VELINX is vanavond de expo 'Hoekstenen' geopend, op verzoek van OUDt – de Tongerse holebi en transgender werkgroep. 
De expositie is er gekomen n.a.v. 40  jaar çavaria. Deze verdediger van LGB-rechten is gegroeid naar een verdediger van LGBT-rechten. Het is een kleurrijke tentoonstelling die een blik werpt op de verwezenlijkingen van de beweging en de medestanders die dit mogelijk maakten.

Secretaris Leopold (OUDt) heette de aanwezigen welkom: "Normaal zou de staatssecretaris van Gelijke Kansen, Zuhal Demir aanwezig zijn, maar ze komt liever op tv. Life is all about priorities. Het ergste wat iemand die zich out kan meemaken is afgewezen worden door ouders en familie". 

Schepen An Christiaens mocht burgemeester Dewael vertegenwoordigen: "Deze rondtrekkende expo is voor de eerste keer in Limburg, dankzij OUDt. Het stadsbestuur vindt ook dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in onze stad en ons land. Het taboe daarop is nog te groot. Ook in de politiek is er nog werk aan de winkel om discrimlnaties weg te werken, internationaal, maar ooi in België". 
Yves Aerts, algemeen coördinator van çavaria: "We leven in een paradijs. Nooit eerder hadden holebi's en transgenders het zo goed als vandaag, maar de strijd is nog niet gestreden". 
Voorzitter van OUDt, Joachim Peeters: "Ik ben dankbaar dat mensen een strijd hebben gestreden. Ja ik ben anders, ik ben een mens, ik ben gelukkig. Het is 11 jaar gelden dat ik uit de kast ben gekomen. Iedereen kan/moet zichzelf zijn". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame