Tongeren vandaag

Nieuws

Expo 'LOGO' in kazerne

Dit weekend kan je in de Ambiorixkazerne genieten van de expo 'LOGO': 16 cursisten van de afdeling 'Experimentele schilderkunst', van de Pentagoon Academie Tongeren, presenteren er werken die gedurende de zomermaanden ter plaatse (in-situ) in de lege ruimtes van de kazerne ontstonden.
Docent Paul Drissen legt uit: "Iedere deelnemer geeft op een individuele manier bestaande of verzonnen logo’s of beeldmerken een andere invalshoek, dubbele bodem of eigen dynamiek. Ze hebben de moed gehad het geijkte pad te verlaten. Vanaf nul iets maken is de ultieme uitdaging". Sommige deelnemers kiezen ervoor hun eigen naam of werk als logo te ontwerpen en te laten uitwaaieren in vaandels, oude dozen of bestempeld doek, andere maken hun eigen stijl tot logo en eindigen met niets anders dan een koord.

Deze expositie -in bijna voltooide staat- kreeg bezoek van een ongewenste indringer, die meende de kunstwerken te moeten vervolmaken door ze te verminken en de ruimte te besmeuren. "Kennelijk heeft hij /zij de onweerstaanbare behoefte zijn/haar logo of tag achter te laten, een prikkel die wij allemaal kennen. Alleen doen wij dat via de kunst. De werken werden zelfs beter gemaakt", wist Veronique Noben, Directeur Pentagoon Academie Tongeren.

De expo in Blok E is dit WE gratis te bezichtigen van 12u tot 16u.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame