Tongeren vandaag

Nieuws

Expo Luc Dalemans

Nog tot eind deze maand kan je in cc de VELINX foto's van bushokjes bewonderen die Luc Dalemans maakte. 

In september en oktober 2017 bestond het busparcours van Tongeren niet enkel uit fysieke bushokjes, ook foto’s van bushaltes stonden op ware grootte geïnstalleerd in het straatbeeld van Tongeren. Nu krijgen deze foto’s een tweede leven in de VELINX.

Persfotograaf Luc Daelemans fotografeerde een tiental bushokjes met wachtende reizigers, verspreid over het busparcours van Luik over Tongeren tot Maastricht. Vijftien foto’s werden op ware grootte  voorgesteld op grondgebied Tongeren.

* Directeur Johan Wouters (de VELINX) mocht de expo inleiden: "Luc doet via zijn foto's mensen stilstaan bij vervoering. Na de outdoor versie krijgen de foto's nu een tweede leven"

* Rik Van Puymbroeck (sinds vandaag journalist bij De Tijd) is één van de columnisten die de foto's indertijd heeft toegelicht voor MoMeNt: "Ik heb jaren met Luc opgetrokken voor HBvL. Nooit is hij op tijd gekomen.... We hebben nooit samen in een bushokje gestaan, maar dit is een typisch Luc Dalemens idee en het zijn typisch Luc Dalemans foto's

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame