Tongeren vandaag

Nieuws

Expo TKK in Velinx

Zaterdagavond is de foyer van cc de VELINX de groepstentoonstelling van de Koninklijke Tongerse Kunstkring (TKK) geopend. 22 leden stellen er hun werken tentoon en het is een diverse schakering met uiteenlopende technieken: schilderijen met sterke contrasten of met zachte pastelkleuren, tekeningen  en grafisch werk, aquarel; keramiek.  Verder komen fotografie en multimedia aan bod.
Deze expo loopt nog tot 16 december

Voorzitter Alda Franssen: "Voor deze expo hebben wij niet gekozen voor een opgelegd thema. De kunstenaars maakten een werk ‘ Recht uit het hart’. De leden zijn de laatste maanden zeer actief geweest met kunst; het geeft dan ook een prachtig resultaat, waar ik als voorzitter heel fier mee ben". 

Schepen An Christiaens is blij dat de leden van TKK niet op hun lauweren zijn blijven zitten na de viering van hun 65e verjaardag vorig jaar: "Zo te zien hebben de leden van de TKK nog veel inspiratie  De stad heeft de ambitie om de culturele hoofdstad te worden. En daar helpt de TKK aan mee, daarom dank en proficiat!"

Rolande Diriken, voorzitter van de Cultuurraad, sloot zich aan bij de mooie woorden en heeft veel waardering voor de kunstenaars.

bijdrage: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame