Tongeren vandaag

Nieuws

Extra steunmaatregelen voor Limburgse bedrijven

De Vlaamse regering besliste recent over de afbakening van de regionale steunkaart Vlaanderen 2014-2020 en de erkenning van Limburg als zogenaamde 'ontwrichte zone'/steunzone. Bedrijven die in Limburg investeren, kunnen door beide maatregelen aanspraak maken op extra steun.
Binnen de Vlaamse steunkaart zijn volgende 24 Limburgse gemeenten geselecteerd: As, Beringen, Genk, Leopoldsburg, Heusden-zolder, Bree, Lommel, Maaseik, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Dilsen-Stokkem, Herstappe, Lanaken, Tongeren, Maasmechelen, Lummen, Opglabbeek, Sint-Truiden, Tessenderlo, Zutendaal, Ham, Kinrooi, Bilzen en Borgloon. In totaal 549.262 inwoners. Bedrijven gevestigd in een gemeente binnen de regionale steunkaart kunnen tot 10% verhoogde investeringssteun genieten in plaats van de gebruikelijke 8%. Voor strategische investerings- en transformatieprojecten met betrekking tot de vestiging, uitbreiding en/of innovatie van de onderneming.
De steunzone omvat de bedrijventerreinen in een straal van 40 km rondom Ford Genk Deze straal bevat naast de ganse provincie Limburg ook delen van de arrondissementen Turnhout en Leuven. Bedrijven gevestigd in een steunzone krijgen gedurende 2 jaar tot 25% korting op de bedrijfsvoorheffing bij nieuwe aanwervingen. Voor de creatie van bijkomende tewerkstelling, het gaat hier zowel om nieuwe aanwervingen als om overgenomen werkgelegenheid bij een bedrijfsovername.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame