Tongeren vandaag

Nieuws

Film over dagcentrum Oncologie in Vesalius

Vanavond is de introductiefilm voorgesteld over het dagcentrum Oncologie in a.z. Vesalius. De film vertelt in 10 minuten het verloop van een opname: van aankomst in het ziekenhuis t.e.m. het ontslag. 

Hoofdverpleegkundige Danny Baillien schreef het scenario: "Het idee is in 2016 ontsproten. Patiënten zijn vaak heel angstig bij hun eerste opname. Daarom deze film. We hebben 2 tablets beschikbaar die we kunnen meegeven zodat ze vooraf kunnen kennismaken met het dagverloop. In 2017 hebben we een filmmaatschappij gezocht, want we wilden het mooi in beeld brengen en de medische termen op een verstaanbare manier meegeven. De opnames zijn in januari gemaakt: 2 dagen van 's morgens tot 's avonds. Alles is waar gebeurd en opgenomen met de ware patiënten. Niets is gespeeld. We brengen ook het verhaal van o.a. het labo, de radiologie, patiëntenbegeleiding, diëtiste, schoonheidsconsulente en de vrijwilligers (o.a. Huis van Erica Thijs)".

De film is er gekomen dankzij Georges Willemaers. Hij heeft 13.576 euro geschonken: de opbrengst van zijn boek 'Kot & Goed'.  Na de première was Georges 'gepakt'. Hij speelt zelf mee in de film: "De mensen die morgen bij jullie aankloppen, gaan het niet geloven: zoiets moois maken in deze wereld. Naast het technische aspect wordt ook het menselijke aspect getoond.  Kanker is een mooi woord, als je het mooi kunt uitspreken. Ik heb 3 vrouwen die voor mij zorgen: Josette, O.l.-V. van Tongeren en Dr. Vandenborre". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame