Namiddag is de 17de editie van de Gault & Millau-gids onthuld. Dit jaar identificeerden de inspecteurs van de gids anoniem meer dan 1.300 restaurants in België en het Groothertogdom Luxemburg.
De gids heeft maar liefst 130 nieuwe adressen, terwijl 190 andere verdwenen zijn
De titel van Chef van het jaar 2020 keert dit jaar terug naar Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Oudsbergen.
De Tongerse restaurants behouden de score van vorig jaar:
* Magis (Hemelingenstraat): 17/20 en 4 Koksmutsen
* De Mijlpaal (Sint-Truiderstraat): 16/20 en 3 Koksmutsen
* Altermezzo (Riksingen): 16/20 en 3 Koksmutsen
* Bistro Bis (Hemelingenstraat): 14/20 en 2 Koksmutsen
* Sjalotte (Mal): 13/20 en 1 Koksmuts
* Le 54 (Hondsstraat): 13/20 en 1 Koksmuts
Hof van Cleve en Bon-Bon houden hun 19.5 / 20. Dit jaar draagt Hof van Cleve 5 toques als primus inter pares.
De Young Chefs van het jaar zijn Glenn Verhasselt (Sir Kwinten - Lennik) voor Vlaanderen, Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Le Gastronome - Paliseul) voor Wallonië en Grégoire Gillard (Barge - Brussel) voor de regio Brussel. die in de kijker worden gezet.