Tongeren vandaag

Nieuws

Gemeenteraad mei '18

Schepen Eddy Manet had voor elk raadslid een plastic voetballetje, gevuld met suikerbonen meegebracht, n.a.v. de geboorte van zijn jongste telg: Jef . 
Hij had de kleur van de suikerbonen aangepast aan de partij: rood voor Sp.a, blauw voor Open Vld, oranje voor CD&V, groen voor Groen, geel voor N-VA. De onafhankelijken en raadslid Christiane Thys kregen een mix van alle kleuren.

* Burgemeester Dewael besprak uitvoerig zijn enige agenadapunt over het protocolakkoord bestuurlijke handhaving criminaliteit en onveiligheid
* Raadslid Leenders vraagt een oplossing voor het probleem van de afvalcontainers, de fietsen en de moto's die Ambiorix ontsieren. Volgens de burgemeester is er geen eenvoudige oplossing: "Ik pleit voor redelijkheid. We kunnen het GAS-reglement aanpassen. eerst gaan we in overleg met de horeca-uitbaters en de afvalophalers"
* Volgens raadslid Leenders vliegen er steeds meer vliegtuigen boven Tongeren, vanuit en naar Bierset. Burgemeester Dewael gaat het probleem voorleggen aan de federale overheidsdienst Mobiliteit
 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame