Tongeren vandaag

Nieuws

Gemeenteraad mei

De zitting van vanavond is met enige vertraging begonnen omdat er voorafgaand een vergadering van het AGB heeft plaatsgevonden.

Schepen Manet (Mobiliteit) heeft verteld dat er t.h.v. Freinetschool De Mijlpaal (Koninksemsteenweg) een kiss & ride- zone komt, een voetgangersoversteekplaats en een zone 30.
Schepen Schiepers (Economie) heeft de nieuwe samenwerkingsovereenkomst inzake de exploitatie van de Pliniussite toegelicht: “Specialisten hebben ons aangeraden te werken met een systeem van ‘prijssubsidie’. De NV Plinius heeft geen inkomsten en mag geen verlies maken. Hoe meer bezoekers, hoe minder prijssubsidie”. Raadslid Leenders (fractieleider N-VA) is er niet gerust in: “Er is geen enkele controle op de NV Plinius. Het is onvoorspelbaar hoeveel u gaat tekort hebben”. Raadslid Vanherf (Onafhankelijke) wilde weten of een eventuele privépartner  zou kunnen investeren in het park of het zwembad. Volgens schepen Schiepers kan iedereen het zwembad overnemen, mits er een oplossing is voor het o.a. het eigendomsrecht.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame