Tongeren vandaag

Nieuws

Geurige Moerenpoort is gratis

De Moerenpoort kan voortaan bezocht worden via een spelletjesparcours. Elke verdieping kreeg een speciaal geurtje en vanaf nu is de toegang gratis. 
De enige bewaarde middeleeuwse stadspoort is gerestaureerd en omgetoverd tot een museum over de militaire geschiedenis van de stad.
De dienst Erfgoed heeft samen met de firma Yesmade een gezinsparcours ontwikkeld doorheen de tentoonstelling: ‘Een poort naar vroeger’. “Het nieuwe spelletjesparcours  is een leuke manier om de Moerenpoort op kindermaat te beleven. Samen met Elemoed De Dikke Poortwachter en Palmerijn De Dunne Reiziger ga je met het hele gezin op pad doorheen de drie verdiepingen. Samen kijken, creatieve opdrachten oplossen en al spelend leren zijn de voornaamste ingrediënten van het parcours”, weet Gerard Stassen, schepen van erfgoed.
Elke verdieping kreeg een speciaal geurtje om de middeleeuwse sfeer extra tot leven te brengen. “Het nieuwe parcours is een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bovendien is de Moerenpoort vanaf nu gratis te bezoeken, zowel voor jong als oud. De toegangscodes zijn verkrijgbaar bij Toerisme Tongeren en het Teseum”, verduidelijkt Marc Hoogmartens, schepen van toerisme. De Moerenpoort is dagelijks geopend van 10 tot 16 uur. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame