Tongeren vandaag

Nieuws

Gids 'Tongeren anders beleven'

In de Infirmerie is de officiële stadsgids ‘Tongeren anders beleven’ voorgesteld. Dit boekje loodst je langs de bezienswaardigheden. “Om bekend te zijn moet je naar buiten treden. Met deze pocketgids willen we een lacune opvangen”, vertelde toerismeschepen Marc Hoogmartens.
Erfgoedschepen Stassen mocht de gids overlopen: “Eerst krijg je een aantal toppers voorgeschoteld. Daarna volgt een overzicht en een blik op Tongeren via 3 thema’s: ‘het militair verleden’, ‘religie en zingeving’ en ‘handel, nijverheid en modernisering’.
Vervolgens mogen enkele bekende Tongenaren hun favoriete plekjes bespreken: o.a. Nico Olislagers en Thijs Posen (foto). Het volgende hoofdstuk bespreekt Haspengouw met haar typische landschapskenmerken en enkele belangrijke steden. In het laatste hoofdstuk vind je informatie over de bereikbaarheid, de evenementen en het culinair erfgoed”.
De gids is te koop aan 12,50 euro bij de dienst Toerisme, Standaard Boekhandel en de shop van het Teseum. Hij is ook digitaal beschikbaar.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame