Tongeren vandaag

Nieuws

Gladiatoren breken record

Vandaag is het doek gevallen over de expo rond de Gladiatoren. De tentoonstelling lokte maar liefst 115.045 bezoekers naar het GRM, een record na vijf maanden. Nu reizen de stukken naar Denemarken.
De toeloop was wellicht nog wat groter geweest zonder de terreurdreiging bij de start en aan het einde van de tentoonstelling. Maar gedeputeerde Philtjens is globaal gezien zeer tevreden: "Er zijn weinig tentoonstellingen in België die deze cijfers halen.”   
115.000 bezoekers op 23 weken, betekent een gemiddelde van ongeveer 830 bezoekers per dag. Een nieuw record. Het leeuwendeel van de bezoekers, 75% kwam uit Vlaanderen. Wallonië was goed voor zo’n 12% van de bezoekers, 3% kwam uit het Brussels Gewest en een 10 % kwam uit het buitenland. 70 % van de bezoekers bezocht de tentoonstelling individueel of in gezinsverband, 21 % bracht een bezoek in schoolverband en 9 % in verenigingsverband. De tentoonstelling bracht niet alleen dagjestoeristen naar Tongeren. Er waren ook opmerkelijk meer verblijfstoeristen in de stad en de regio.
Directeur Carmen Willems geeft nog wat extra details: “Opvallend zijn het aantal gezinnen die hun weg vonden naar de tentoonstelling. Het was dan ook een super kindvriendelijk tentoonstelling met o.a. speelse multimedia en een meeslepende audioguide voor kinderen. Elk weekend, elke woensdagnamiddag en elke dag van de schoolvakanties organiseerde het museumteam creatieve gezinsworkshops op de tentoonstelling. Deze kenden veel succes.”
Na de onverwachte dood, eind 2015, van topfotograaf Marc Lagrange, waarmee GRM de volgende expo zou maken, werkt het museumteam aan een nieuw project. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame