Tongeren vandaag

Nieuws

Gratis met feestbus

De Lijn legt ook dit jaar weer extra bussen in om feestvierders veilig te verplaatsen tijdens de oudejaarsnacht. Dit is mogelijk door de financiële tussenkomst van de provincie Limburg en het stadsbestuur van Tongeren.
Vanaf 12 december kunnen de inwoners hun gratis feestbiljet afhalen bij het onthaal van het Praetorium (Maastrichterstraat). Met het feestbiljet kun je op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot en met 1 januari onbeperkt gebruikmaken van de bussen van De Lijn. Zowel van de speciale feestbussen als van het gewone stads- en streekvervoer (uitgezonderd de Limburgse snellijnen).

“Het stadsbestuur werkt graag mee aan deze actie van De Lijn. Tongenaren kunnen zo veilig en gratis naar hun feestbestemming en terug naar huis", weet burgemeester Patrick Dewael, 

“Het gratis feestbiljet is niet verkrijgbaar in de bus zelf, haal het dus tijdig af. Heb je geen gratis biljet? Dan betaal je 3 euro voor een feestbiljet. Abonnementen, Lijnkaarten en andere vervoerbewijzen zijn ook geldig voor de feestbussen", verduidelijkt mobiliteitsschepen Eddy Manet,

Feestbussen
In Tongeren legt De Lijn deze feestbussen in:

  • 407 Wellen – Tongeren
  • 416 Genk – Hoeselt – Tongeren
  • 422 Nerem – Tongeren -  Widooie
  • 423 ’s Herenelderen – Tongeren - Lauw
  • 424 Diets-Heur  - Tongeren - Overrepen

Meer info over de reisweg en dienstregeling van de feestbussen vind je op www.delijn.be/oudjaar. Je kunt ook contact opnemen met de medewerkers van De Lijn via 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame