Tongeren vandaag

Nieuws

GRM wint Romelusprijs

Op de officiële feestdag van de stad Rome (21 april), werd de 12de  Romulusprijs van de Romevereniging S.P.Q.R. uitgereikt door Rik Torfs, rector van de KU Leuven, aan het Gallo-Romeins Museum. De prijs werd in ontvangst genomen door de Limburgse gouverneur Herman Reynders. Toerismeschepen Marc Hoogmartens was ook aanwezig tijdens de uitreiking. Directeur Carmen Willems en gedeputeerde Igor Philtjens waren verontschuldigd omwille van de opening van de expo ‘Gladiatoren - Helden van het Colosseum’ in Aarhus (Denemarken).
Voor de enorme inspanningen van dit jaar en de voorbije jaren, om Rome, de Romeinen en de oudheid in ons land op de kaart te zetten, schenkt S.P.Q.R. heel graag de Romulusprijs 2016 aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren.
De Romulus is een trofee die wordt geschonken aan een persoon, organisatie of bedrijf, welke het voorbije jaar in ons land een opmerkelijke inspanning heeft gedaan voor de promotie van Rome of Italië in het algemeen. Deze prestatie kan zich situeren in het culturele, gastronomische, literaire, toeristische of een ander milieu.
De Romulus van S.P.Q.R. is een gepersonaliseerd en 2,6 kg wegend bronzen duplicaat van het wereldberoemde beeld van de Romeinse wolvin. Wie de Romulusprijs ontvangt, mag rekenen op de blijvende waardering van en promotie door S.P.Q.R., ontvangt een gratis lidmaatschap van de vereniging en kan rekenen op heel wat media-aandacht in Vlaanderen, Nederland en Italië.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame