Tongeren vandaag

Nieuws

Huis Piringen

Aan de Tomstraat in Piringen is voormiddag 'Huis Piringen' officieel geopend. Waar vroeger het rustoord 'Vrij en Vrolijk' was gevestigd, is nu een onderdeel van Nederheem geworden. Er is ruimte voor 7 volwassenen. De gasten gaan overdag naar Nederheem. 
Nancy is één van de nieuwe bewoners. Zij is afkomstig uit Piringen en mocht, samen met de directrice, iedereen verwelkomen in de feesttent op de Tomstraat. 
Schepen Jos Schouterden (Welzijn): "Stad Tongeren vindt het belangrijk dat de zorgsector promotiekansen krijgt en daarom hebben we de instellingen die vandaag deelnemen aan de 'Dag van de Zorg' financieel ondersteund. Nederheem staat garant voor de opvang van personen met een beperking. Zich engageren voor het welzijn van deze mensen, verdient respect".
Liliane Happart is voorzitter van de coöperatieve vennootschap 'Anders dan elders' die het project ondersteunt: "Dit pand werd aangekocht en gerenoveerd. In december zijn de 7 gasten verhuisd. We hopen dat ze hier een warm nest vinden en in de nieuwe buurt hun plaatsje krijgen". Schepen Johnny Vrancken (Sociale zaken) overhandigde haar een 'Mijlpaal' vanwege de stad.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame