Tongeren vandaag

Nieuws

Infoavond diabetes door az Vesalius

Maandag 26 november organiseert het az Vesalius een infoavond over diabetes in cc De Velinx.  De inkom is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Het algemeen ziekenhuis Vesalius is een modern ziekenhuis met 326 erkende bedden. Als regionaal ziekenhuis biedt az Vesalius een brede waaier van medische diensten aan. Daarnaast zet Vesalius ook sterk in op gezondheidspreventie. Dit najaar is de focus gericht op DIABETES.

In België alleen al wordt het aantal diabetespatiënten geraamd op 500.000. Dit is ongeveer 5% van de bevolking. Men vermoedt dat slechts de helft van de diabeten ook effectief weet dat ze aan de ziekte lijden. De andere helft is diabeet zonder het te weten. Diabetes is zonder twijfel één van de meest voorkomende chronische ziekten van onze samenleving. Nog te veel mensen zijn onwetend over de aanpak en behandeling.  az Vesalius neemt daarom het initiatief voor dit infomoment.

Jos Schouterden, schepen van Welzijn: “Tongeren is erkend als preventiegemeente en is voortdurend op zoek naar partners om samen te werken rond  het thema gezondheidszorg. Wij ondersteunen dan ook graag dit waardevolle initiatief van az Vesalius.”


PROGRAMMA

19.00: bezoek infostanden

20.00: start lezingen

Beleid en aanpak van de diabeteszorg in de regio

Dr. H. Brussaard, diabetoloog en endocrinoloog

Dr. W. Peters, huisarts regio Tongeren

Diabetes: meten is weten

Maddy Wagemans, verpleegkundige-diabeteseducator

Gezonde voeding voor de diabetespatiënt

Hanne Roelen, diëtiste-diabeteseducator

Podologische behandeling van een diabetische voet

Catherine Assier, podologe 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame