Tongeren vandaag

Nieuws

Infosessie voor handelaars

Gisterenavond hebben de stad Tongeren en de vzw Tongeren Shoppingstad alle handelaars uitgenodigd voor een infosessie over de automatisering van de Tongerse cadeaucheque, de toekomst van de ambi.pas en tal van nieuwe innovatieve promotiemogelijkheden voor individuele handelszaken. Liefst 130 handelaars schreven in voor de bijeenkomst.
Economieschepen Guy Schiepers is tevreden: "De ambi.pas mag in april al 2 kaarsjes uitblazen. Het succes van de stedelijke getrouwheidskaart blijft verder toenemen. Een 80-tal handelaars en bijna 16.000 ambi.passers zijn ondertussen overtuigd van de meerwaarde van de ambi.pas, maar deze aantallen zullen na deze infosessie zeker nog toenemen. De gemiddeld 5.000 transacties per maand met de pas het laatste jaar zijn een verdubbeling van het aantal in 2014. Elke transactie blijft ook in 2016 recht geven op een gratis parkeeruur in de parkings van Q-Park. Shoppen bij de deelnemende handelaars betekent dus uren gratis parkeren in de binnenstad! De wekelijkse wedstrijden waarbij er telkens 500€ aan ambi.punten gewonnen kunnen worden, blijven dit jaar eveneens behouden.
De Tongerse cadeaucheque wordt binnenkort in een nieuw jasje gestoken. De ‘ambi.kado’ kan nog steeds via dezelfde verkooppunten aangekocht worden, maar voortaan  wordt het ook mogelijk de bonnen online te kopen. De automatisering van de cheques betekent een vermindering aan ‘workload’ voor zowel de handelaars als de dienst economie.
Na de infosessie konden de handelaars in de live demo- en infozone proeven van enkele concrete tools en verdere vragen stellen aan de experten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame