Tongeren vandaag

Nieuws

Infovergadering over Paspoel Anders

Vanavond zijn de bewoners van Paspoel II voor een infovergadering (de derde al) uitgenodigd in De Semper. Ze kregen er tekst en uitleg over de geplande werken die op 1 maart zullen starten: De 3 woontorens worden gesloopt en vervangen door 6 nieuwe bouwblokken met eveneens 192 sociale  huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage voor 130 wagens. De uitvoeringstermijn bedraagt  79 maanden en de kostprijs voor de huisvestingsmaatschappij WOONZO is geraamd op 25 miljoen euro.
“Een renovatie drong zich op. We hebben dit project ‘Paspoel Anders’ genoemd, omdat we duidelijk wilden aantonen dat we de minpunten uit het project ‘anders’ (en beter) wilden aanpakken’, opende voorzitter Bart Princen.
Architect Marnik Croux lichtte de plannen toe en directeur Inge Gaublomme had het over de verhuis: "Woonzo regelt en betaalt de verhuisfirma, zorgt voor dozen en inpakmateriaal, een verzekering en neemt contact op met de nutsmaatschappijen. De huurder zorgt zèlf dat alles ingepakt is, zorgt voor een propere inboedel en laat een leeg appartement achter na de verhuis. De huurder zorgt zelf voor ontkoppeling en het opnieuw aansluiten van lampen, wasmachine… (evt. inschakelen van klusjesdiensten). De eerste bewoners zullen tegen eind 2017 moeten verhuizen en de laatste in september 2022.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame