Tongeren vandaag

Nieuws

Internationaal GS-Paastreffen in Widooie

De BMW Motorclub Vlaanderen organiseert dit weekend een internationaal GS Paastreffen op het domein van het kasteel in Widooie. Er zijn 140 motards ingeschreven uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Ze overnachten in tentjes of campers. 
"De club is 40 jaar geleden opgericht als een vzw met als primaire doelstelling de belangen van de BMW-motorrijders in Vlaanderen te behartigen. Het is op de eerste plaats een vriendenclub die gaat voor het gezamenlijk beleven en genieten van onze passie", vertelde Paul Grumiau. "Dit jaar zijn er al 200 nieuwe leden bijgekomen. We organiseren ook elk jaar een rit voor een goed doel".

In de kasteeltuin is een off-road gymkanaparcours uitgestippeld.
Op de binnenkoer is door CMD een parcours voor trage manoeuvres voorzien. Op het programma staan all-road-, off-road- en wegritten in de wijde omgeving. 'Delicat'els' uit Widooie zorgt voor de catering. "We zijn allemaal mannen met ene hoek af. Er bestaan maar twee soorten motards: zij die al gevallen zijn en zij die nog moeten vallen", wist Paul Thone. Volgens kasteelheer Norbert de Schaetzen zijn moto's milieuvriendelijk: "Een auto neemt de plaats in van vier motoren". 

Het laatste nieuw model van GS is aanwezig: kostprijs 29.000 euro, zonder opties

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame