Tongeren vandaag

Nieuws

Investeren in stedelijk onderwijs

Het stadsbestuur wil blijvend investeren in een goed uitgebouwd en kwalitatief hoogstaand basisonderwijs in de deelgemeenten. In 2016 zullen de schoolgebouwen van het stedelijk onderwijs voor meer dan 300.000 euro aan renovaties, uitbreidingen en aanpassingen ondergaan.
An Christiaens, schepen van Openbare Werken legt uit:
“In de gemeenteschool van Henis (GBS De Herik) wordt een nieuwe HR-gasketel geïnstalleerd ter vervanging van de huidige mazoutketel. Op de speelplaats wordt een nieuw speeltuig geplaatst dat voldoet aan de strengste normen inzake veiligheid.
In Koninksem wordt het plafond van het stooklokaal vernieuwd en komt er een nieuwe berging waar het buitenspeelgoed gestockeerd kan worden.
In de school van Mal (GBS De Boomhut) zal de speelplaats opnieuw aangelegd en uitgebreid worden. De school krijgt eveneens nieuwe dakramen, nieuw sanitair en een nieuwe buitendeur naar de speelplaats.
In de school van Vreren wordt de vochtschade in de kleuterklas opgelost. De zandbak wordt verwijderd en de verharding heraangelegd.
In GBS De Zevensprong in Piringen tenslotte zal de tegelvloer in de klassen en de gang vernieuwd worden.”
Jos Schouterden, schepen van Onderwijs vult aan: “De stad Tongeren hecht veel belang van een kwalitatief kleuter- en lager onderwijs in de Tongerse deelgemeenten. De aanwezigheid van degelijk onderwijs in de dorpen is erg belangrijk voor het gemeenschapsleven. Een gemeenteschool betekent een belangrijke meerwaarde voor de lokale gemeenschap.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame