Tongeren vandaag

Nieuws

Jeugdboekenmaand in de bib

Maart is Jeugdboekenmaand en die staat dit jaar in het teken van Wetenschap en Techniek.
Gisteren werd de aftrap gegeven door de kleuters van GBS Tumuli Koninksem. Zij kregen een rondleiding in de bib en mochten alvast robotjes programmeren aan de hand van het boek ‘Garage Gust’ van Leo Timmers.
Vandaag ontvangt de bibliotheek 240 leerlingen van het tweede leerjaar voor de voorstelling ‘Hello Robot’, en komende vrijdag staat er een poppentheater voor kleuters op het programma ‘Filmprojector Singer XL’.

Daarnaast komen gedurende de hele maand maart klassen van het 5de en 6de leerjaar langs om een digitaal spel op tablet te spelen. Ook hierin zal alles draaien rond wetenschap en techniek. Thema’s als de ruimte, het dierenrijk, het menselijk lichaam, robots, uitvindingen, proefjes doen,… het komt allemaal aan bod.

Cultuurschepen Guy Schiepers: “Op deze manier zetten we onze collectie aan boeken over wetenschap en techniek maximaal in de kijker. We vonden het belangrijk om het thema mee te helpen dragen omdat wetenschap en techniek vandaag de dag overal aanwezig zijn, ze bepalen ons dagdagelijks leven. Daarom is onze bibliotheek sinds kort ook partner in het project ‘Techniek in de bieb’, waarbij we flankerend werken met het onderwijs om talent voor techniek en wetenschap in het basisonderwijs te stimuleren.”

In de bib is een hoekje ingericht met kinderboeken over Wetenschap en Techniek. Kinderen kunnen er zelfs een robot maken m.b.v. boeken

Onderwijsschepen Jos Schouterden: “Basisscholen werken inderdaad steeds vaker rond techniek, ook met de bedoeling om in een latere fase studiekeuzes voor wetenschappelijke en technische richtingen te bevorderen. De bibliotheek draagt haar steentje o.a. bij door mini robotjes uit te lenen aan onze Tongerse basisscholen.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame