Tongeren vandaag

Nieuws

Septemberkermis gaat door

Goed nieuws voor de kermisgangers: De septemberkermis gaat toch door, ondanks de werken op de Motten.

De septemberkermis in Tongeren gaat door van 8 tot 16 september. Kermis in Tongeren...., dat is eendjes vangen, op de botsauto's zitten, smoutbollen eten, morellenbier drinken, de jaarmarkt, vuurwerk.... Allemaal tradities die elke Tongenaar hoog in het vaandel draagt.

Patrick Dewael, burgemeester: “Tongeren is een stad waar kermis uitbundig gevierd wordt. We hebben als stadsbestuur dan ook maximaal ingezet om de kermis op zijn vertrouwde locatie te laten doorgaan. De Tongenaar mag gerust zijn, de werken aan de Jeker zitten op schema en de kermis kan doorgaan op de Motten.”

 “De kermis zal weliswaar in een gedeeltelijk nieuwe opstelling doorgaan en deels in een vernieuwd kader. Maar dat maakt het allemaal nog boeiender. Een gedeelte van de kermis wordt opgebouwd op de nieuwe parking ‘De Motten’. De overige attracties plaatsen we aan de Kastanjewal. Deze zal klaar zijn in september. De ondergrond wordt - speciaal voor de kermis - in lavasteen aangelegd om zo voldoende steunkracht te garanderen voor zware attracties” zegt Guy Schiepers, schepen van Economie.

 Programma

-          Zaterdag 8 september: 300 twaalfjarigen openen de kermis om 14 uur

-          Zaterdag 8 september: vuurwerk om 22 uur

-          Maandag 10 september: polsbandjesactie (meer dan 35 attracties (ongelimiteerd) voor €15)

-          Dinsdag 11 september: prikkelarme kermisdag

-          Woensdag 12 september: familiedag

-          Donderdag 13 september: jaarmarkt

-          Zaterdag 15 september: kermisbraderie

Zondag 16 september: "de lèstë" (En wat ‘de lèstë’ precies inhoudt willen de foorkramers nog even geheim houden)

Een vooruitblik…

“In 2019 zullen alle werken op de Motten afgerond zijn. Dan kunnen we opnieuw alle attracties plaatsen, dat zijn er 9 meer dan dit jaar. Ik ben er van overtuigd, dat we dan één van de mooiste kermissen van het land zullen hebben. Want nergens in het land staat de kermis langs het water in een mooie groene recreatiezone en vlak naast een middeleeuwse muur”, besluit Guy Schiepers.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame