Tongeren vandaag

Nieuws

Kerststal Basliek

Vanavond is de kerststal in de Basiliek ingehuldigd. Een tiental vrijwilligers o.l.v. suisse Tony heeft de handen uit de mouwen gestoken.
Ze zijn op 7 november begonnen. Elke avond waren ze aan de slag tussen 19u en 22u. Ook nu weer kozen ze voor een compleet nieuwe opstelling. Ditmaal met berkenstammen, opgezette dieren (uitgeleend door het Agentschap Natuur & Bos) en oude boerenkarren. Medewerkers van De Richter zorgden voor het groen.
De deken mocht het lint doorknippen en de stal inwijden: "Hier gebeurt elk jaar opnieuw een wonder. Jullie hebben gewerkt met hart en ziel en heel veel humor". Valère Maenhout speelde terwijl een kerstlied op zijn mondharmonica. De Bjètëls kwamen langs met een Teungers kerstliedje: "Het kind is geboren op Fontaine de Pline..."
Tot slot is er gezorgd voor een primeur: De deken droomt van een grote kerstboom op het dak van de belforttoren. Door de hevige wind is dit niet haalbaar. Daarom heeft Danny Stas een grote verlichte kerstster in aluminium in elkaar geknutseld en boven op de toren geplaatst.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame