Tongeren vandaag

Nieuws

Kiss & Ride voor GBS Henis

Aan GBS De Herik in Henis wordt momenteel een Kiss & Ride zone aangelegd om de verkeershinder te beperken en  een veiligere verkeersomgeving te creëren. Aannemer Willy Crommen bvba uit Hoeselt is gisteren gestart en de werken zullen zo’n 45 werkdagen duren. De kosten van dit project zijn geraamd op 100.000 euro. 
"De bestaande muur voor de school wordt afgebroken om meer ruimte te creëren. De nieuwe muur wordt gemiddeld 1,5 meter terugliggend gebouwd t.o.v. de bestaande muur waardoor er een zone van 2 breed vrij komt. Deze zone wordt dan gebruikt om een Kiss & Ride zone aan te leggen. De volledige zone is 2 meter breed op 33 meter lang. Dit komt ongeveer neer op twee parkeerplaatsen achter mekaar. Zo kunnen er ook makkelijk 2 schoolbussen gestationeerd worden. De Kiss & Ride zone scheidt zich van de bestaande weg door enerzijds het materiaalgebruik, nl. betonstraatstraatstenen en anderzijds het plaatsen van biggenruggen", weet schepen van openbare werken, An Christiaens.
“De veiligheid van onze kinderen is prioritair. De aanleg van een Kiss & Ride leek ons hier dan zeker aangewezen. Er wordt ook nog een nieuwe toegangspoort voorzien in de nieuwe muur.  En de Kiss & Ride zone wordt dan zodanig aangelegd dat de kinderen kunnen uitstappen ter hoogte van de nieuwe toegangspoort. Ze kunnen hier dan recht op recht de school binnengaan. Ook dit verhoogt de veiligheid aan de school", volgens schepen van onderwijs, Jos Schouterden.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame