Tongeren vandaag

Nieuws

Klasgenoten steunen uitgewezen Armeniër

Gisteren is een Armeens gezin vanuit de politiecel overgebracht naar het gesloten centrum in Brugge. Hun zoon werd dinsdag thuis opgewacht door de politie. Zijn medeleerlingen zijn intussen met een petitie gestart.
De leerlingen van de Viio-scholengemeenschap zijn erg aangedaan door de plotse uitwijzing van hun klasgenoot en vriend Aram Ter-Ohanyan (18). Hij zat in het vijfde leerjaar in Viio Handel & Zorg op de afdeling Marketing & management. Toen hij thuis aankwam, stond de politie hem op te wachten.   Kiani Larondelle (17) is al twee jaar het liefje van Aram. Zij mocht hem gisteren nog even zien: “Ze hebben Arman in de minibus moeten slepen. Hij werd ondersteund door zijn ouders. Hij was aan ’t hyperventileren door de emoties”, weet Kiani. “Het is hartverscheurend”.
Het gezin uit Jerevan (Armenië) is op 19 november 2009 in België aangekomen. “De familie spreekt perfect Nederlands. De ouders zijn universitair geschoold: de vader is een ingenieur en de moeder psycholoog, maar omdat ze geen visum kregen, konden ze geen legale job vinden”, weet Dries Lodewijckx.  Aram is door iedereen graag gezien. Hij heeft eerst vier jaar in Viio Humaniora gezeten. Dit schooljaar is hij naar Viio Handel & Zorg overgekomen”. De klasgenoten en vrienden van Aram hebben woensdag alle faciliteiten op school gekregen om actie te ondernemen. Ze hebben alle media opgetrommeld en gingen ook contact opnemen met staatssecretaris voor migratie Theo Francken.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame