Tongeren vandaag

Nieuws

Kleuters Evermaruske planten tulpenbollen

Vandaag plantten de kleutertjes van 't Evermaruske in Rutten zowat 300 tulpenbollen in het dorp. De tulpen zullen in bloei staan voor de jubileumfeesten (1050 jaar) van Sint-Evermarus in 2018. 
In samenwerking met de technische dienst werden de tulpen geplant op drie locaties: aan het monument van de Oud-Strijders, het groenhoekje van de Kupstraat en de Rechtstraat en het graseiland van de Hagelindestraat en de Kleinstraat. De tulpenbollen werden geschonken door het gelijknamige dorp Rutten in het Nederlandse Flevoland. 
“We juichen toe dat verenigingen en scholen bijdragen tot de verfraaiing van het openbaar domein in het centrum en de dorpen. Een actie als deze ondersteunen we dan ook graag. De tulpenbollen die de kleuters nu in de grond stoppen zullen in de lente zorgen voor een kleurrijk dorpsgezicht", weet An Christiaens (schepen van Openbare Werken). 
“Rutten is een aangenaam dorp om te wonen, te werken en school te lopen, mede dankzij de groene omgeving. We willen de jongste dorpsbewoners dan ook bedanken om hieraan hun steentje bij te dragen", weet burgemeester Patrick Dewael. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame