Tongeren vandaag

Nieuws

Kleuters ravotten in Pliniuspark

Zowel gisteren als vandaag verzamelen honderden kleuters in het Pliniuspark en de Mulkenhal om er te ravotten. Deze kleuterspeeldagen zijn een initiatief van de stad Tongeren: de jeugddienst i.s.m. de sportdienst en de kinderopvang ‘Kinderparadijs’.

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Maar liefst 800 kleuters van de Tongerse kleuterscholen schreven zich in voor de kleuterdagen. Het wordt ongetwijfeld een dag vol spanning en plezier. De kleuters kunnen samen met hun leerkrachten genieten van verteltheater, een muziekworkshop, knutselactiviteiten, springkastelen, een kappersbeurt, schminken, eendjes vissen, een hindernissenparcours en een mini blotevoeten pad.” 

Patrick Dewael, burgemeester: “Kinderen bewegen te weinig en spelen steeds minder buiten. Ook sporten in teamverband gaat er op achteruit. Dat is jammer. Want beweging en sport zijn goed voor de gezondheid en de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Deze kleuterdagen zijn daarom een waardevol initiatief. We laten kleuters zien hoe fijn bewegen kan zijn. Een bijkomende troef is dat alle Tongerse kleuterscholen hieraan deelnemen en dat ook het secundair onderwijs zijn steentje bijdraagt.” 

Er wordt gewerkt met een beurtrolsysteem zodat elke klas optimaal gebruik kan maken van het aanbod (36 workshops). De leerkrachten bepalen zelf welke activiteit of verteltheater ze op welk tijdstip volgen. Een 80-tal leerlingen van de SIBBO,  Campus Plinius en de VIIO werken mee aan de kleuterspeeldag. Zij zorgen voor de ondersteuning en uitvoering van verschillende activiteiten.

Kleuterschool Picpussen moet forfait geven omwille van de musical die straks wordt opgevoerd in cc de VELINX.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame