Tongeren vandaag

Nieuws

Kruidenpluktuintjes

De stad heeft op vier locaties in het centrum een kruidenpluktuintje geïnstalleerd. Het zijn grote plantenbakken, gevuld met tuinkruiden, waaruit iedereen naar wens kruiden kan plukken voor eigen ‘keukengebruik’. De provinciale school PIBO zorgt voor de aanplanting.
De bakken staan op de Vlasmarkt (2 bakken); Hospitaalplein (2 bakken), Onder de Linde (2 bakken), en het terras van  ‘De Piepel’ (1 bak). 
"De locaties werden bepaald rekening houdend met de standhouders van de kermis en markten. Deze bakken zullen blijven staan tot in het najaar.  Buurtbewoners mogen deze tuinkruiden plukken voor eigen persoonlijk gebruik in de keuken. De PIBO-campus heeft gezorgd voor de paloxen, vulling met potgrond en plukkruiden.", weet milieuschepen Patrick Jans.
In elke palox werden acht verschillende tuinkruiden geplant.
Op de plantenbakken zijn naamplaatjes voorzien met een QR-code per plukkruid. Zo kan men naast bijkomende info bekomen over de plukkruiden ook kennismaken met recepten bereid met deze kruiden. De kostprijs van dit project ten laste van de stad Tongeren bedraagt 2500 euro. 
Het project werd gekoppeld aan een kruidenwandeling o.l.v. herborist Daniëlle Houbrechts.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame