Tongeren vandaag

Nieuws

KTTC breidt uit met 2 overdekte padelvelden en verbeterde faciliteiten

Deze voormiddag werd in de trouwzaal van het stadhuis de overeenkomst ondertekend tussen de stad en de KTTC voor de uitbreiding van de tennisclub met 2 overdekte padelvelden, een groter terras en extra parking. 
De KTTC heeft sinds 2006 een opstalrecht van de stad Tongeren voor het ontwikkelen en beheren van een uitgebreide tennisinfrastructuur, aan de Rutterweg waaronder een tennishal met zes binnen- en 8 gravelpleinen en voor de kleinsten is er een plein in flexcourt.  Daarnaast zijn er kleedkamers en een cafetaria met terras. In 2021 werd dit opstalrecht uitgebreid voor de bouw van drie padelterreinen in openlucht. Nu gaat de club twee overdekte padelterreinen toevoegen, samen met een vergroting van het terras en extra parking. Om deze plannen te realiseren gaat de Tennisclub een krediet aan, waarvoor de stad, als eigenaar van de grond, zich borgstelt. De overdekte padelvelden worden aangelegd onder een open stalen constructie, met een totale oppervlakte van 656 m² en een hoogte van 8,65 m. Het terras krijgt een luifel voor beschutting. De stad financiert 150.000 euro voor de heraanleg van de parking. 
De tennisclub wil de werken aanvatten na de zomervakantie zodat ze afgerond zijn voor het winterseizoen. In augustus viert de KTTC haar 75-jarig bestaan. 
"Bij de KTTC heerst er een goede verhouding tussen het sportieve en animatie. De nadruk ligt er op het sportieve. Eventuele groeipijnen worden er altijd snel opgelost", wist burgemeester Patrick Dewael. Voorzitter Jean Delombaerde: "Onze terreinen uitbreiden is een droom. Padel is vandaag als sport aanvaard. We hebben een afspraak met de buren dat de activiteiten elke dag om 22u stopgezet worden. We hebben een extra houten omheining geplaatst en beplanting om het zicht te beperken. Het aantal leden beperken we tot 80 per terrein zodat ze allemaal minstens één keer per week kunnen spelen. Bij padel tellen we uitsluitend nieuwe leden, er zijn slechts 20 leden die padel combineren met tennis. Padel is heel populair bij sporters tussen 25 en 40 jaar maar de jeugd volgt ook stilaan. Ons terras was te klein. Het wordt met glas afgewerkt zodat het ook foor feestjes geschikt is. De parking is te klein. Er komen 15 extra plaatsen en 6 voor mindervaliden. Daarnaast komt er eenrichtingsverkeer met een inrit via de Rutterweg en en een uitrit via Offelken. Dit is intussen al het vierde dossier dat samen met de stad wordt gerealiseerd. De samenwerking met de tennisclub in Borgloon verloopt heel vlot. We staan zelfs in voor het onderhoud van hun pleinen". 
Vandaag telt de KTTC 700 leden. Met de realisatie van twee extra terreinen wordt er gemikt op 150 extra leden. "Gezelligheid is heel belangrijk voor ons. Volgend jaar gaan we het voetbalkamp combineren met een padelkamp", . 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame