Tongeren vandaag

Nieuws

Kunst met grind

Via de cultuurzomer tracht het stadsbestuur d.m.v. hedendaagse kunst en cultuur de link te leggen en het evenwicht te bewaren tussen het verleden en de toekomst van onze stad.”  
Vrijdag is kunstenaar Niels Vaes op het voormalige paradeplein in de Ambiorixkazerne gestart met de creatie van een nieuw (tijdelijk) kunstwerk , als onderdeel van de cultuurzomer.
Hiervoor werd alvast 29 ton wit grind aangevoerd, die Niels de komende dagen manueel - met een kruiwagen - over het paradeplein zal uitspreiden.  Op die manier hoopt hij een enorme tekening (uit kiezel) te  vervaardigen met een afmeting van ca. 50x30m. 
"Het exacte onderwerp van deze tekening blijft nog even geheim, maar uiteraard zal ook in dit project weer de link worden gelegd tussen het verleden en het heden van onze stad", verduidelijkt cultuurschepen Guy Schiepers. 
De enorme tekening (die tevens met drones zal worden gefotografeerd) is na voltooiing nog te bezichtigen tot 11 september ek.  Tegelijkertijd zal Niels omtrent deze site ook een foto-expo organiseren.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame