Tongeren vandaag

Nieuws

Lienemientje bezoekt Koninklijke Crypte

Jeaninne Mottart heeft vandaag een bezoek gebracht aan de de Koninklijke Crypte in Laken. Ze vertrok eind augustus in Küssnacht voor de achtste keer voor een voettocht van meer dan 700 km naar Tongeren. De sponsorwandeling,  waarvan de opbrengst naar het Kinderkankerfonds en de dienst Oncologie van het AZ Vesalius gaat, eindigde in Tongeren op 23 september. Jeannine bezocht het graf van Koningin Astrid en liet er het bedevaartskruisje achter.
Bij de aanwezigen waren ook: de eredames van Koningin Paola, Prinses de Mérode en Barones van Caloen, de Zwitserse ambassadeur Christian Meuwly en zijn echtgenote, een afgevaardigde van het Paleis, professor dr. Yves Benoit van het Kinderkankerfonds en Vlaams volksvertegenwoordiger en Tongers schepen An Christiaens, die meter is van de actie.
Lienemientje heeft een betekenisvolle band met de Koninklijke Familie. Jeaninne Mottart begint de voettocht in Küssnacht, aan de kapel die gebouwd is ter nagedachtenis van Koningin Astrid die er overleed na een tragisch ongeval. Lienemientje staat ook onder de Hoge Bescherming van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent.
“Het bedevaartskruis dat Jeaninne van Küssnacht naar Tongeren droeg krijgt een plaats in de Koninklijke Crypte.  Lienemientje wil zo een eerbetoon brengen aan Koningin Astrid, die een inspiratiebron is voor de tocht. De erkenning die de actie krijgt van de Koninklijke Familie is een hart onder de riem voor Lienemientje en voor iedereen die vecht tegen kanker.", weet meter An Christiaens.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame