Tongeren vandaag

Nieuws

Lifters beroven Tongenaar

Dinsdagnacht is een 25-jarige man uit Overrepen op het Vrijthof overvallen door vijf jongeren die hij een lift had gegeven. Hij kreeg rake klappen en ze gingen er vandoor met zijn auto en gsm.
Jan Clerinx zal zich de volgende keer  tweemaal bedenken vooraleer hij nog lifters meeneemt. Dinsdagavond bezocht hij zijn vriendin die in Hasselt op kot zit. Op weg naar huis ziet hij hoe om 23u45 twee jonge meisjes  staan te liften op de ring. Jan stopt en vraagt waar ze naar toe moeten. “Onze vrienden weten waar we moeten zijn”, krijgt hij als antwoord. Wat verderop staan drie jonge kerels met enkele draagtassen langs de weg. Jan neemt de vijf lifters mee in zijn Fiat Punto.  Op de Hasseltsesteenweg in Overrepen vraagt één van de meisjes om te stoppen omdat ze moet plassen. Jan gaat hier op in. Het tweede meisje stapt ook uit en doet het kofferdeksel open om naar haar gsm te zoeken. Achteraf denkt Jan dat het een smoes was om hem uit de auto te lokken. Het meisje is terug ingestapt en Jan is met zijn vijf passagiers naar het Vrijthof gereden, want hij had afgesproken met zijn vrienden in café Shots.  Jan stapt uit zijn auto en zoekt op zijn  IPhone de contactgegevens van de Jeugdherberg. Eén van de jongeren vraagt achter een sigaret. Jan biedt hem een sigaret aan en plotseling wordt hij door één van de jongeren in een wurggreep genomen en die trekt hem op de grond. Meteen komt een tweede jongen bij en die trapt hem verschillende keren met zijn voet op zijn aangezicht. Terwijl raapt één van de meisjes zijn autosleutels op. De jongeren gaan er vandoor met zijn zwarte Fiat Punto.
De vrienden van Jan waren gisteren nog onder de indruk van het voorval. Ze hebben intussen op Facebook een oproep tot getuigen gelanceerd.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame