Tongeren vandaag

Nieuws

Limburg krijgt euregionaal hiphopfestival

De oudste stad van België wordt de thuishaven voor een euregionale  samenwerking rond hiphop. De Vlaamse en de Franse Gemeenschap, de provincie Nederlands Limburg en Sabam For Culture bundelen hun krachten die in Tongeren zullen uitmonden in een hiphopfestival.
Hiphop is een muziekstroming en subcultuur die ontstond in New York in de jaren zeventig. Muziek maken, mixen, scratchen, breakdancen, skaten, graffiti, street art en natuurlijk rappen stonden en staan centraal. Maar hiphop hield ook de samenleving een spiegel voor vanuit de getto’s van Amerikaanse steden, in een raptaaltje dat het midden houdt tussen zingend praten en rijmen.
Die hiphopcultuur wordt ook het verbindend element voor een culturele samenwerking tussen Vlaanderen, de Franse Gemeenschap, Nederlands Limburg en Sabam For Culture. Van Tongeren tot Luik, van Hasselt tot Heerlen en ook Aken wenkt aan de horizon. Het doel is jongeren met verschillende culturele achtergronden uit de deelnemende regio’s samen te brengen vanuit een bottom-up cultuur. In Tongeren mondt de samenwerking uit in een hiphop-festival. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame