Tongeren vandaag

Nieuws

Limburgse wielerevents

SMB Organisation presenteerde vanavond de Kick-Off van z’n Limburgse wielerevents, onder de noemer “Gladiatoren van de weg” in het auditorium van het GRM. 
Sporza commentator, Carl Berteele, zorgde voor de presentatie. Hij stelde het logo voor: 'Limburg koerst'. De aangekondigde Limburgs topcoureur Tim Wellens gaf forfait, net zoals een aantal voorziene politici.
Het gaat over 4 Limburgse profkoersen:
* 15 mei: “Omloop van de Fruitstreek” in Alken: werd de laatste keer in 1976 verreden. Het wordt een prof kermiskoers uit de oude doos met een omloop van 10 km rond de kerktoren.
* 12 juni: de 5de new look “Ronde van Limburg” in Tongeren:opnieuw met aankomst op de Eeuwfeestwal.
Sportschepen Gerard Stassen mocht de stad vertegenwoordigen: "De vorige edities zijn heel geslaagd. Het leeft in Tongeren. Ik ga mijn best doen om de wedstrijd een vaste datum te geven".
Hierna was het de beurt aan wielerlegende Tony Houbrechts en de Limburgse belofte Amaury Capiot die hoopt deze wedstrijd ooit te winnen want ze loopt over zijn trainingsparcours. Tony rijdt nog weinig met de fiets: "Ik heb nu andere hobby's".
* 15 augustus: “GP Tim Wellensin Sint-Truiden: Hij is er de sportambassadeur van de stad
* 11 september: de “Groene Boulevard Dernykoers” in Hasselt: Deze wedstrijd is vandaag door het stadsbestuur afgeblazen wegens verkeerstechnische problemen en de inzet van politiemacht op zondag.
De organisatie is nu op zoek naar een Limburgse gemeente die deze koers wil huren.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame