Tongeren vandaag

Nieuws

Luc Ponnet in de Phare

Vanavond komt Drs. Luc Ponet in café Au Phare vertellen over Muziekpraktijk in Tongeren en in het prinsbisdom Luik in de eerste helft van de 17de eeuw: 

Wat heeft Orlandus Lassus, een wereldberoemde componist uit de 16de eeuw, gemeen met het verdwenen Regulierenklooster van Tongeren? Hoe komt een authentieke, unieke muziek-partituur uit 1626 terecht op het kasteel van ’s Herenelderen?  Hoe kan het dat zo een toevallig (her-)ontdekt, onbekend muziekhandschrift geschiedenis schrijft en het beeld van de Tongerse culturele geschiedenis en deze van het prinsbisdom Luik in belangrijke mate bijstuurt?  Het zijn slechts enkele elementen van een boeiend en waar gebeurd verhaal, waarin tal van elementen als bij toeval gelijk een puzzel in mekaar passen en waardoor een belangrijke periode in de cultuur- en muziekgeschiedenis van de regio (het Prinsbisdom Luik) enkele belangrijke nuanceringen meekrijgt.
De lezing start om 20u. Toegang: 5 euro
In het doctoraal onderzoeksproject ’In organis et in discantu - tussen gregoriaans en polyfonie’ toont Luc Ponet aan hoe één enkele vondst kan bijdragen tot een bijsturing van perceptie over de impact van cultuur, van muziek, in de culturele ontvoogding van een regio.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame