Tongeren vandaag

Nieuws

Machtsafstand in VELINX

Vanavond hebben de stadsprinsen hun macht terug overgedragen aan de burgemeester in de foyer van cc de VELINX. Dewael werd geflankeerd door de schepenen Jans en Vrancken.
Commandeur Frank Grotars heette iedereen welkom: “We hebben een moeilijke en zware  organisatie achter de rug: eerst zaten we met de nieuwe verhuur van de VELINX en de wetgeving van de brandweer. Dan was er de onduidelijkheid over de breedte van de praalwagens en tot slot waren er de rampzalige weersomstandigheden. Gelukkig is alles vlot verlopen". 
Hierna hebben alle Tongerse groepen een eerbetoon gebracht aan de twee stadsprinsen. Ze overhandigden hen een geschenk en kregen zelf de cd van Carnavalissima en het Limburgs Carnavalsmagazine. De prinsen kregen hun statieportret als aandenken. Een geëmotioneerde stadsprins Gert I nam afscheid: "Ik heb een hele positieve kijk op het Tongerse carnavalsgebeuren gekregen. Ik heb er enorm van genoten. We hebben geluk gehad met het weer. Jullie zitten allemaal heel diep in mijn hart". Hij kreeg een daverend applaus.
De burgemeester nam de macht terug over: “We hebben twee fantastische prinsen gehad, waar Tongeren fier op is. We zijn niet te kloppen op het vieren van carnaval. Goed weer moet je verdienen. Ik was fier op het grote podium en de feesttent. Volgend jaar gaan we overleg plegen met de horeca, want het is beter al het volk op één plaats te verzamelen, i.p.v. versnipperd rond te lopen”.
Dan was het tijd voor de prijsuitreiking: De jury betsond dit jaar uit 3 leden van de Zavelzekskes uit Maasmechelen. Ze waren aangenaam verrast door de vele deelnemers. De oorkonde voor ‘Beste winkelstraat’ gaat naar de Sint-Truiderstraat.
De oorkonde voor 'Beste Ambiance' is voor de Ridders van de Heco.
De oorkonde voor 'Beste Originaliteit' is voor de Orde van de Teungerse Zwoan.
De oorkonde voor de 'Meest Carnavaleske Groep' is voor De Stromannen van Keunsem.
De wisselbeker, de trofee over alle categorieën heen, gaat ook naar De Stromannen van Keunsem. Zij kloppen De Orde van de Teungerse Zwoan met 5 punten.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame