Tongeren vandaag

Nieuws

Machtsafstand prinsen '18

Vanavond hebben de stadsprinsen hun macht weer moeten afstaan aan het stadsbestuur. De overdracht vond plaats in de foyer van het Praetorium. 
Commandeur Frank Grotars leidde de ceremonie: "We zijn de prinsenzitting met horten en stoten gestart. De Snollebollekes hebben zich de dag voordien afgemeld en tijdens de zitting is de stroom 3 keer uitgevallen. De stoeten waren een succes. Zaterdag heel veel kinderen en zondag 30 Tongerse groepen. Geen enkele stad doet ons dat na. De inkomgelden zijn tegengevallen. We vinden geen vrijwilligers meer omdat ze worden uitgekafferd. Het is tijd om eens met de stad te overleggen". 
De stadsprinsen werden overladen met geschenken door alle Tongerse groepen. De Ridders overhandigden hen een statieportret.  
Schepen Patrick Jans mocht de burgemeester vervangen: "Het Tongerse carnaval was weer een groot succes: goed weer, een goede organisatie, heel veel deelnemers, groepen met stijl en uitstraling. Ook al carnavalgebied zijn we de eerste stad van Limburg en misschien ook van Vlaanderen. Aalst kunnen we nog niet achter ons laten". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame