Tongeren vandaag

Nieuws

‘Meet the World’ voetbaltoernooien nu ook in België

De Gothia Cup in Gothenburg (Zweden) brengt elk jaar jongeren van over de hele wereld bij elkaar voor één week in juli. Door voetbal heeft de Gothia Cup een unieke ontmoetingsplaats gecreëerd voor de jeugd van de wereld’. De bijeenkomsten geven de jongeren kennis van en respect voor elkaars verschillen en met jeugdige nieuwsgierigheid worden vriendschappen gesloten over de nationale grenzen heen. 

De SKF groep is sinds jaren hoofdsponsor van de Gothia Cup en verruimt het bestaande concept door de landen waarin SKF actief is ‘Meet the World’ pre-toernooien te laten organiseren. SKF wil ook kansarme kinderen, die zich anders niet kunnen veroorloven om naar Zweden te reizen, de kans geven om naar Göteborg te komen en daar deel van uit te maken. Dit najaar slaan de beide units van SKF in België (Brussel en Tongeren)  de handen in elkaar voor de eerste editie van hun eigen Belgische ‘Meet the World’- toernooi.   

SKF werd meer dan tien jaar geleden hoofdpartner van de Gothia Cup, 's werelds grootste en meest internationale jeugdvoetbaltoernooi. Elk jaar nemen, gedurende de week, ongeveer 1.700 teams uit 80 landen deel en spelen ze 4.500 wedstrijden op 110 velden. De wedstrijden in 2019 starten op 15 juli. 
Het zijn de teams en de deelnemers van over de hele wereld die het toernooi uniek maken. Een ontmoetingsplaats voor de jeugd van de wereld, ongeacht religie, huidskleur of nationaliteit, met voetbal als gemeenschappelijke noemer. Gothia Cup werd voor het eerst gehouden in 1975. Door de jaren heen hebben bijna een miljoen spelers uit een totaal van 146 landen deelgenomen aan het toernooi. 

Meer informatie: https://www.gothiacup.se/ 

Hans Vander Perre besluit: “Deze toernooien zorgen ervoor dat jonge mensen levenslange herinneringen en vriendschappen kunnen sluiten. En de winnaars die sturen we naar de grote Zweedse ontmoetingsplaats: de Gothia Cup in Göteborg! Zij kunnen er niet alleen voetballen en ons landje verdedigen maar ook iets ervaren wat ze nooit zullen vergeten.” SKF is dan wel een kennisbedrijf maar als het over voetbal gaat is er nog ruimte tot ontwikkeling; daarom besloten zij samen te werken met ‘Sporting Hasselt’. 

'Meet the World' zijn SKF-pre-events voor de Gothia Cup waar SKF-bedrijven over de hele wereld lokaal voetbaltoernooien organiseren. Het winnende team van elk lokaal tornooi wint gratis deelname, inclusief accommodatie, eten en transport naar Gothia Cup in Göteborg, Zweden, datzelfde jaar. Zo geeft SKF kinderen over de hele wereld een kans om hun dromen te realiseren. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame