Fifty One Haspengouw pakt uit met een uniek concept ter vervanging van MosselOne:
Creatief en origineel zijn in Corona tijden was de doelstelling voor Fifty One
Haspengouw. In hun zoektocht naar een nieuwe activiteit zijn ze uitgekomen op het concept “Mixing the stars”. De drie Tongerse
sterrenchefs Dimitry Lysens (Magis), Jan Menten (Mijlpaal) en Jo Grootaers (Altermezzo) werden bijzonder snel
bereid gevonden om mee te werken aan dit nieuwe concept.
Het is de bedoeling dat je in het weekend van vrijdag 16.04 en zaterdag 17.04 een
drie sterrenmenu kan ontdekken waaraan de drie restaurants voor een gelijk deel
meewerken. De Tongerse culinaire sterren komen je thuis tegemoet.
De menu ziet er als volgt uit:
Hapje:
“Ganache van ganzenlever”
Rabarber – crumble – dry aged beef.
By Mijlpaal
Voorgerecht:
“Noordzeekrab”
Koolrabi, yuzu, dille
By Altermezzo
Hoofdgerecht:
“Kalfsfilet”
Tuinboon / bimi / daslook
By Magis
Nagerecht:
“Framboos”
Gezouten karamel – pistache – citroen
By Mijlpaal
al dat lekkers voor 60 euro pp
Er zal Corona proof een drive thru georganiseerd worden waar vrijdag in de late namiddag op 16.04 en zaterdag in de late namiddag op 17.04 de bestelde menu’s veilig kunnen afgehaald worden op de parking van Bouwpunt Jorissen (Tongeren-Oost)
Voor een lichte meerprijs per adres bestaat de mogelijkheid om de menu’s aan huis te leveren. Bij bestelling kan hierover meer info gevraagd worden. U vindt alle info hierover op de website https://www.fiftyonehaspengouw.be/mixingthestars en u kan hiervoor terecht bij alle leden van Fifty One Haspengouw. Er zal eveneens bijzonder veel reclame gemaakt worden via sociale media en alle andere clubs zullen uitgenodigd worden. Weet wel dat de maximumcapaciteit beperkt is zodat snel bestellen de boodschap is.
Ten voordele van de vaste goede doelen van Fifty One Haspengouw
In Corona tijden hebben diverse goede doelen het bijzonder moeilijk. Ook de
jeugdverenigingen inTongeren en Klavertje Vier in Bilzen, de vaste doelen van Fifty
One Haspengouw, lijden onder de situatie. Om hun financieel een hart onder de riem
te steken wordt mede dit concept op touw gezet. "Onze jeugd heeft het in deze Coronatijden sowieso moeilijk. De verenigingen op zich
kunnen minder en moeilijker organisaties doen. De kosten zijn vaak duurder.
Hiertegenover zijn hun inkomsten uit allerlei sociale activiteiten en van sponsoring
quasi tot nul herleidt. Fifty One Haspengouw is blij dat we onze jeugd in Tongeren en
Bilzen hiermee een duwtje in de rug kunnen geven", weet Guy Schiepers.