Tongeren vandaag

Nieuws

Monument uitgewuifd

Vanavond heeft de ZLTC Naar Wathiong uitgewuifd. Op 29 oktober wordt hij 80 , hoogtijd om te stoppen, vindt hij en dus gaf hij zijn laatste training. Normaal heeft hij de hoede over een dozijn leden in het zwembad van Sportoase, maar vanavond bleven ze maar toestromen. Norry Schoefs had iedereen opgetrommeld: één per één doken ze op uit de kleedkamer. Uiteindelijk lagen ze met 30 in 't water. Naar wist niet wat hem overkwam want hij zou iedereen een pint trakteren na de training.  
*Sportschepen Gerard Stassen: "Jij bent de man die half Tongeren heeft leren zwemmen 'op de Pline', met een lange stok. 26 jaar geleden lag je mee aan de basis van ZLTC. Dag dag uit konden ze op jou rekenen. Je bent als een blok graniet geboren: steeds bikkelhard, als atleet en als trainer. Je was jarenlang de beheerder van zwembad de Motten: 'van de noen, tot koet naach'. Naar had alles in de hand. Daarom hebben ze jou het gezicht gemaakt van het nieuwe bad op Plinius: als redder en drijvende kracht van het ochtendzwemmen. In Tenerife zijn ze jou 'kotsbeu': de man die bruiner is dan de rest". * Voorzitter Stéphanie Leemans: "Jij was blij verrast met zoveel mensen op de training. We willen jou danken voor 26 jaar inzet en enthousiasme, tot de laatste training ben je er vol voor gegaan! Je laat nu een groot gat achter. We gaan jouw grapjes missen" 
* Tim Jorissen: "Naar betekent: sterk en dapper als een everzwijn. Jouw leuke verhalen, straffe uitspraken en snedige opmerkingen gaan we missen. Je probeerde de jonge garde te stimuleren. Je gaf zwemles op De Motten en in de Alfa (The Digger) en je was het gezicht van het nieuwe zwembad. Jouw stiptheid en alertheid vielen op als redder, zwemtrainer en coach"
* Erevoorzitter Norry Schoefs las eerst een brief voor van oud-secretaris Jean-Paul: "Of je goed bent of iets minder; door Naar voel je je goed". "Als vriend ga ik je missen, vooral jouw fratsen. We kibbelden vaak als een oud getrouwd koppel. We sliepen vaak in dezelfde kamer of in dezelfde caravan. Ze zeggen vaak over iemand : 'de eerste, de beste'; Jij was de eerste trainer en de beste trainer"!.

Naar werd bedankt met een reischeque  vanwege de club en een Mijlpaal vanwege de stad

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame