Tongeren vandaag

Nieuws

MS-verpleegkundige voor Vesalius

De multidisciplinaire raadpleging multiple sclerose (MS) in az Vesalius breidt zijn team uit met een MS-verpleegkundige, nog vrij uniek in Limburg.
De MS-verpleegkundige is een laagdrempelig aanspreekpunt voor patiënten met MS, zodat zij sneller contact zullen opnemen wanneer zij problemen ervaren of met vragen zitten. Hierdoor verloopt de behandeling vlotter en kunnen mogelijke bijwerkingen sneller aangepakt worden, met als resultaat meer comfort voor de patiënt.
Sinds 2015 organiseert het az Vesalius een multidisciplinaire raadpleging MS waarbij patiënten bij meerdere disciplines op consultatie kunnen komen. Op dat moment gebeurt er een gerichte evaluatie van medische, fysieke, psychologische en sociale noden. Na de team-analyse kan gericht advies en een op maat gemaakt zorgprogramma aangeboden worden.
Dokter Evelyn Wouters, neuroloog: “Het multidisciplinair team bestaat uit een neuroloog, revalidatiearts, uroloog, kinesist, ergotherapeut, logopedist, diëtist, psycholoog, sociaal medewerker en sinds kort dus ook uit een MS-verpleegkundige. Een belangrijk aanvulling op ons team die ervoor zal zorgen dat het voor onze patiënten eenvoudiger is om contact op te nemen en dat zij sneller geholpen zullen worden.” 

“Als MS-verpleegkundige help ik patiënten in diverse contexten zoals het oplossen van problemen met medicatie, contacten met de verzekeraar, tot het plannen van het zorgpad bij de diverse behandelaren. Vanuit deze rol ben ik de zorgverlener die het meest contact heeft met de patiënt en die medische, psychologische en sociale problemen snel herkent,” zegt Tim Gulix. “Daarnaast treed ik op als aanspreekpunt om de communicatie binnen het multidisciplinair team, maar ook de communicatie naar de huisarts, patiënt en zijn naasten vlot te laten verlopen.”

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame