Tongeren vandaag

Nieuws

Nacht van de Steenuil

In het kader van het project “Zeldzame Limburgse soorten” adopteerde de stad Tongeren in 2006 de Steenuil. In samenwerking tussen de Tongerse milieuraad en de milieudienst werden tal van initiatieven uitgewerkt om het de Steenuil in Tongeren naar zijn zin te maken.  Om iedereen kennis te laten maken met dit project organiseert Leefmilieu Tongeren vanavond de 'Nacht van de Steenuil' i.s.m. de Milieudienst en de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.
Zowat 100 personen zijn hiervoor afgezakt naar de Heurwinning in Diets-Heur. Paul Denis, voorzitter van Leefmilieu, heeft eerst een korte uiteenzetting gegeven over het steenuilenproject in Tongeren: "Van onze 40 kasten zijn er 20 bewoond en vorig jaar hadden we 15 broednesten".
Hierna was het de beurt aan Philippe Smets van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt. Hij vertelde dat een steenuil eens per jaar 2 tot 3 jongen krijgt en dat een steenuil gemiddeld 4,5 jaar wordt.
Na de sprekers is een steenuilwandeling gestart van 3km in de omgeving van Diets-Heur. Onderweg werden twee gerevalideerde kerkuilen losgelaten. 

Op 5 november organiseert Leefmilieu een Steenuilcongres in PC Sint-Jan.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame