Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe bestelwagen voor dorpsrestaurants

Deze middag heeft OCMW-voorzitter Johnny Vrancken een nieuwe bestelwagen geschonken voor de dorpsrestaurants. Hij overhandigde de sleutels aan Paula Jans, zij is verantwoordelijk voor de 4 dorpsrestaurants. 

"Onze dorpsrestaurants vierden begin dit jaar hun 10-jarig bestaan. Al een decennium schuiven  thuiswonende senioren hun benen wekelijks onder de dorpstafel om gezond, lekker maar vooral samen te tafelen. Jaarlijks worden zo’n 14.500 zelf-bereide maaltijden geserveerd, met een gemiddeld wekelijks bezoekersaantal van 350 senioren.

Het kookteam en onze vrijwilligers zien er nog even gedreven en energievol uit als bij de start van het dorpsrestaurantproject, heel wat materiaal is echter wel aan vervanging toe. Wij zijn dan ook heel tevreden dat wij vandaag de sleutel van een nieuw voertuig  mogen overhandigen aan onze kokkin Paula Jans. Zij gebruikt dit voertuig om etenswaren te vervoeren tussen de centrale keuken in het woonzorgcentrum De Motten en de dorpsrestaurants, voor de aankoop van verse en kwaliteitsvolle producten bij lokale handelaars en voor het uitvoeren van haar taken inzake projectcoördinatie.

We hopen met dit nieuwe voertuig de werking van de dorpsrestaurants nog vele jaren te kunnen voortzetten. Het kunnen werken met nieuw en kwaliteitsvol materiaal draagt bij aan een goede werksfeer, maar de meeste energie blijft het kookteam krijgen van alle gelukkige en tevreden senioren die volop genieten van de wekelijkse restaurantdag", vertelde de voorzitter.

De keuze werd gemaakt voor een FIAT DOBLO CARGO SX 1.4 benzine motor (kostprijs: € 12.623,00 -  garage BOTTA), een ecologische en ergonomische wagen met groot koffervolume. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame