Tongeren vandaag

Nieuws

Nieuwe directeur voor basisschool Jeugdland

Vanaf 1 mei 2021 nieuwe directeur voor basisschool Jeugdland

Huidig directeur Hilde De Craecker gaat op 1 mei 2021 met pensioen. Zij zal dan 16 jaar directeur geweest zijn van Jeugdland.

De nieuwe directeur van Jeugdland, zowel voor vestigingsplaats Tongeren als Lauw, wordt Iris Leyssens (38 jaar) uit Lauw, gehuwd en moeder van Ethan (7) en Mell (6).

Iris haar passie en ambitie zijn mensen, groot of klein, laten groeien tot de beste versie van zichzelf.

Ze maakt de overstap naar de onderwijswereld. Met haar studies genoot ze onder meer van een pedagogische opleiding. De afgelopen 15 jaar stond ze in voor het personeelsbeleid van enkele multinationals.

Haar roots zijn verstrengeld met de rijke geschiedenis van Tongeren. Als men Tongeren zegt, dan denkt men Ambiorix. Zoals Ambiorix geschiedenis geschreven heeft voor Tongeren, wil Iris met haar team toekomst schrijven voor Jeugdland. Toekomst voor de toekomst. Toekomst voor onze kinderen.

Dat wil ze samen doen met haar team dat de ziel vormt van de school. Samen wil ze verder gaan op de stevige fundamenten die er reeds zijn, met toevoeging van een aantal accenten.

"Ik startte deze opdracht in september 2004. Doorheen de jaren hebben we onze weg gezocht om met de maatschappelijke veranderingen om te gaan in onze school. Samen hieraan sleutelen en vertalen naar de leercontexten voor onze kinderen was niet altijd even gemakkelijk en evident. Maar het leverde wel veel op. Elke dag blije nieuwsgierige kinderen ontmoeten, met een gedreven team, geëngageerde ouders en enthousiaste collega’s samenwerken, projecten realiseren met de gemeente en de provincie, de vele formele en informele gesprekken met buurt, externe diensten en ..Met een goed gevoel kan ik hieraan terugdenken, en ik bedank iedereen die mijn pad kruiste die voorbije 16 jaren, en dit mee mogelijk maakte, Warme groet", Hilde De Craecker


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame